nedeľa 27. júla 2014

Semifredo s medovými orechami


250 g mascarpone 
2 hrste orechov (mandle, vlašské orechy a lieskovce)
1 lyžica medu 
250 ml smotany na šľahanie (33 %)
4 kopcovité lyžice krupicového cukru 
100 g tmavej čokolády 
kôra z polovice citróna
4 žĺtka

POSTUP
2 hrste orechov vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Orechy polejeme medom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C asi na 15 minút. Vychladnuté orechy posekáme nahrubo.

Smotanu na šľahanie vyšľaháme spolu s 2 lyžicami cukru do polotuha. Potom k nej postupne pridáme mascarpone a došľaháme dotuha.
Čokoládu nasekáme nožom na menšie kúsky. Do zmesi zľahka zamiešame nasekanú čokoládu a trochu nastrúhanej citrónovej kôry (citrón predtým obaríme vriacou vodou).
4 žĺtka a 2 kopcovité lyžice cukru vymiešame do penista. Vaječnú zmes prilejeme k šľahačke s mascarpone a zľahka ručne premiešame. Zmes vlejeme do formy vystlanej fóliou. Vložíme asi na 10 minút do mrazničky, aby trochu zatuhla.
Po 10 minútach semifreddo posypeme nasekanými orechmi, dôkladne zabalíme do potravinárskej fólie a dáme aspoň na 5 hodín (najlepšie na noc) zamraziť.

Semifreddo nakrájame na plátky a pred podávaním necháme trocha rozmraziť.

Dobrú chuť prajem :)
Majka 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára